
Առաջին գենետիկորեն փոփոխված բույսերը արտադրվել են 1983 թվ.-ին, դա լոլիկն էր, որը գենետիկոս Ֆլավր Սավրի անունով անվանվում է ֆլավր Սավրի պոմիդոր:
Գենետիկ փոփոխությունը թույլ է տալիս բույսերին, կենդանիներին և միկրոօրգանիզմներին ձեռք բերելու հատուկ որակական հատկանիշներ, տալու ավելի էֆեկտիվ արդյունք, քան նրանք կարող էին տալ տրադիցիոն մեթոդներով ` բեղմնավորում:
Գեները կարող են անցնել մի բույսից մեկ ուրիշ բույս, բույսից-կենդանի, կամ կենդանուց- բույսին:
Կան ԳՄՕ բույսեր որոնք աճեցվում են արտադրելու համար հատուկ վիտամիններ, պայքարելու համար բույսի վիրուցների հետ և անգամ նրանց արտադրանքը կարող է օգտագործվել դեղագործության մեջ:
Եթե մթերքը պարունակում է ավելի քան 0.9% ԳՄՕ, դրա մասին անպայման պետք է նշված լինի փաթեթավորման վրա: ԳՄՕ-ի առկայությունը և տոկոսային հարաբերությունը պետք է նշված լինի մթերքի բաղադրության ցուցակում:
Комментариев нет:
Отправить комментарий